Πως να φτιαξεις μονη σου πλεξιδα ψαροκοκαλο!

Η πλεξίδα ψαροκόκαλο παραμένει top trend στα μαλλιά και μας εξυπηρετεί ωστέ να δείχνουμε απόλυτα stylish ακόμη και αν αντιμετωπίζουμε το υπέρτατο bad hair day! Φέτος κάνει την εμφάνισή της και στα πλαινά ή τυλιγμένη γύρω από το κεφάλι.  Πολλές διάσημες κυρίες παγκοσμίως την επιλέγουν ακόμη και για τις βραδινές εξόδους τους και αναμφίβολα ξεχωρίζουν. Πολλες όμως το χάνουμε κάθε φορά που προσπαθούμε να πλέξουμε τα μαλλιά μας σε ψαροκόκαλο. Τι κάνουμε λάθος; Ιδού λοιπόν ο σωστός τρόπος!

Πάρτε μία βούρτσα και χτενίστε τα μαλλιά σας με τρεις διαδοχικές κινήσεις από την κορυφή προς τις άκρες. Στη συνέχεια, αν τα μαλλιά σας είναι σγουρά και φριζάρουν, κάντε ένα υποτυπώδες ίσιωμα, ενώ για να μην φθείρετε τα μαλλιά σας, ψεκάστε τα πρώτα με νερό ή κάποιο ειδικό σπρέι κατά της θερμότητας. Αν είναι σπαστά ή και ίσια απλά είστε έτοιμες να ξεκινήσετε.

Χωρίστε τα μαλλιά σας  σε δύο μέρη από το κέντρο προς τα πίσω. Σηκώστε τις τούφες που βρίσκονται στην κορυφή του κέντρου του κεφαλιού και κρεπάρετε τις με προσοχή για να μην σπάσουν. Ξεκινήστε από την κορυφή του κέντρου του κεφαλιού και πάρτε τα μπροστινά μαλλιά, τα οποία θα χωρίσετε σε τρεις τούφες και στη συνέχεια θα αρχίσετε να πλέκετε. Πρέπει να πάρετε δύο λεπτές ακριανές τούφες και να πλέκετε χιαστί ανά δύο ανάμεσα στη μία μεγάλη κεντρική τούφα. Αυτό αν θέλετε να ξεκινάει η πλεξούδα από την κορυφή του κεφαλιού. Αν τη θέλετε από χαμηλά στον αυχένα, χωρίστε σταθερά σε δύο μέρη τα μαλλιά σας και κάντε το ίδιο με τις εξωτερικές πλαινές τούφες. Χωρίζετε μικρά τμηματάκια και τα ενσωματώνετε στο αντίθετο μεγάλο τμήμα μαλλιών κάθε φορά. Παίρνετε δλδ μία μικρή τούφα από την εξωτερική πλευρά της μεγάλης τούφας και την πλέκετε μέσα στην απέναντι μεγάλη.

Πάρτε μετά τις δύο επόμενες πλαϊνές και συνεχίστε να πλέκετε με τον ίδιο τρόπο σε όλο το μήκος των μαλλιών σας. Αφού έχετε ολοκληρώσει την πλεξίδα, πάρτε λακ και ψεκάστε την από απόσταση για δυνατό κράτημα και πιο σταθερό αποτέλεσμα. Μπορείτε να τραβήξετε και μερικές τριχούλες για αυτό το στιλάτο ‘ξεμαλλιασμένο’ look που τόσο μας αρέσει.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s