ΕΡΕΥΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ FACEBOOK

images

Το facebook είναι ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης που εμφανίστηκε το 2002 και από τότε οι χρήστες που το χρησιμοποιούν αυξάνονται συνεχώς.Συγκεκριμένα από το 2008 που έχει 200% μέση ετήσια αύξηση των εγγραφών,το facebook είναι η πιο δημοφιλέστερη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Έτσι δημιούργησα ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με το facebook που είναι το εξής : https://docs.google.com/forms/d/1ufQqQbol2BczBRhCevnBUektsK4gXEIFC6RoxXehnJ0/viewform?usp=send_form

Παρακάτω θα δούμε τα αποτελέσματα της έρευνας και το διάγραμμα κάθε ερώτησης.

chart (1)

Στην ερώτηση ‘Πόσο συχνά επισκέπτεστε το facebook’ το μεγαλύτερο ποσοστό δηλαδή το 64% αυτών που απάντησαν είπαν ότι το επισκέπτονται ‘πολλές φορές τη μέρα’.Το 20% το επισκέπτεται ‘2-3 φορές τη μέρα’,το 12% ‘1 φορά τη μέρα’ και το 4% ‘1 φορά την εβδομάδα’.

 

chart (2)

Στην ερώτηση ‘Για πόση ώρα το επισκέπτεστε’ το 29% απάντησε για ’10 λεπτά’,το 25% για ‘3 ώρες’,το 21% για ‘1 ώρα’ και το 17% για 30′.

 

 

 

chart (3)

Στην ερώτηση ‘Για ποιό λόγο το επισκέπτεστε’ το 36% απάντησε ‘για να παίζω παιχνίδια’,το 20% ‘για να μαθαίνω προσωπικά στοιχεία φίλων’,το 16% ‘για να βρω παλιούς φίλους’ και για κάποιο άλλο λόγο και το 12% ‘για να κάνω γνωριμίες’.

 

 

chart (4)

Στην ερώτηση ‘Πόσο απαραίτητο είναι για εσάς το facebook’ το 60% απάντησε ‘Αρκετά’,το 36% ‘Καθόλου’ και το 4% ‘Πάρα πολύ’.

 

 

 

chart (5)

Στην ερώτηση ‘Πόσο συχνά πιστεύετε ότι μπορεί να προκαλέσει τσακωμούς σε ένα ζευγάρι’ το 32% απάντησε ‘Αρκετά συχνά’,το 24% ‘Σπάνια’ και ‘Πολύ συχνά’ και το 20% ‘Συχνά’.

 

 

chart (6)

Στην ερώτηση “Πιστεύεις ότι είσαι εθισμένος/η” το 48% απάντησε ‘Ίσως’,το 40% ‘Όχι’ και το 10% ‘Ναι’.

 

 

 

chart (7)

Στην ερώτηση “Πιστεύεις ότι η υπερβολική χρήση facebook  μπορεί να καταστρέφει σχέσεις(οποιαδήποτε σχέση)” το 36% απάντησε ‘Αρκετά’ και ‘Ναι’, το 16% απάντησε ‘Οχι’ και το 12% απάντησε ‘Καθόλου’.

 

 

Μετά από αυτή την έρευνα το συμπέρασμα είναι ότι οι περισσότεροι απο εμάς σπαταλάμε αρκετό χρόνο στο facebook και το περίεργο είναι ότι ενώ μπαίνουμε πολύ συχνά και για αρκετή ώρα αρνούμαστε να απαντήσουμε ΝΑΙ στην ερώτηση “Πιστεύεις ότι είσαι εθισμένος με το facebook” 😛

Leave a comment